Varför ska jag prova?

Varför ska jag prova Hanna Somatics?
Hanna Somatics går till roten av anledningen till långvarig muskelspänning: hjärnan. Precis som hjärnan kan lära sig positiva saker som att cykla eller att åka skidor, så kan den lära sig negativa saker, som att vara stel och vara ur balans. Eftersom hjärnan kontrollerar musklerna, så måste hjärnan vara involverad i hur musklerna ska göra för att slappna av, förlängas och sedan komma ihåg hur de ska röra sig igen.

Om du te.x sitter framför datorn hela dagarna så använder du musklerna på framsidan mycket och länge i ett statiskt läge, musklerna på framsidan dras ihop under lång tid och musklerna förkortas. Det blir en vana att sitta framåtlutad och därför kan känslan av att vilja sträcka bli väldigt påtaglig. Ögonen vill kunna se horisonten obehindrat och vi sträcker på oss och upplever att vi har ont i ryggen när problemet oftast kommer från korta ansträngda muskler på framsidan av kroppen.

Det kan räcka med att du cyklar eller kör bil regelbundet för att den Röda Reflexen ska aktiveras p.g.a musklerna på framsidan "lärt" sig att vara ihopdragna och förkortade.  Att ha ont i musklerna och vara stel är långtifrån alltid enbart åldersrelaterat. Det kan utvecklas som följd av din hjärnas respons på arbetsställning, stressiga händelser, mentala, fysiska eller känslomässiga situationer.